SångTips 6: Undvik att hosta
När man känner sig slemmig i halsen ska man absolut inte hosta utan försöka svälja istället.
När du hostar försvinner allt slem från stämbanden och då går det automatiskt upp signaler till hjärnans att stämbanden är torra och därför börjas det producera ännu mera slem eftersom dom alltid ska vara lite fuktiga.
Så ju mer du hostar desto mer slem kommer det produceras.
Plus att det inte är bra att hosta, som ni säkert märkt blir man väldigt hes när man varit förkyld och hostat mycket.
Att hosta är typ som att slå på stämbanden, klart dom blir trötta!
Vissa känner att det blir slem i halsen när man sjunger upp osv.
Väldigt vanligt och det gäller samma sak där, att svälja...hosta inte. Efter ett tag av sång så kommer det försvinna.
Om man har mycket problem med detta kan det vara för att ens kropps slemhinnor är väldigt torra och då överarbetar istället med att producera slem för att få den rätta balansen. Detta kan man märka ganska tydligt när man äter vissa medeciner som tex penicillin och antibiotika.
Så ett bra tips ar att dricka mycket vatten så vätskebalansen blir rätt i kroppen och testa att sova med en luftfucktare.
Jag har själv haft problem med detta och att dricka mycket vatten gjorde stor skillnad.
Lycka till allesammans!
Kram/Tess
Fan vilket bra tips :) Visste jag inte att det var så ^^
sv: Tack så hemskt mycket! :D
sv: Tack så mycket, ja min dröm är att få jobba som heltids fotograf så jag skaffade bloggen för att få kommentarer så jag kan bli bättre och upp nå drömmen :) allt bra med dig då ^^?
jo men som bloggare får man ta mycket skit :D
Sv; Hon är en känd bloggerska :)
Fin blogg!:D
Allt bra??
KRAM
jättefin blogg du har!
är allt bra?:)
Nu fick jag lära mig något nytt idag ;D
sv: Naw tack <3 Jag hoppas verkligen på att lyckas ^^ Ja jag ser att du satsar, du är jätte duktig på att sjunga så jag tror du kommer lyckas, du har något speciellt. Ja då allt är bara bra, snart midsommar och får träffa min pojkvän snart så då kan man inte må bättre ;)
Bra tips
& en väldigt fin blogg (: